Hoe kan ik de laadsnelheid van mijn WordPress website verbeteren?

Wil je de laadsnelheid van je WordPress website verbeteren? Heel goed, want een langzame laadtijd kan ervoor zorgen dat je bezoekers naar de concurrent gaan. En dit wil je natuurlijk niet. De laadsnelheid van je website is niet alleen essentieel voor een goede gebruikerservaring, het is ook nog eens belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie. Een snelle website scoort namelijk hoger in de zoekresultaten van Google. Wij geven je een aantal tips om de laadtijd van je WordPress website te optimaliseren. 

Doe regelmatig updates

Wanneer je een WordPress website live hebt gezet, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Check af en toe of er WordPress, thema of plugins updates zijn. Door de nieuwste versies van thema’s en plugins te installeren, zal je website een stuk beter presteren. De gebruiksvriendelijkheid neemt toe en ook de snelheid zal verbeteren; en dit is net wat je wilt! Maar let op: maak altijd eerst een back-up voordat je grote updates doorvoert. Er kan namelijk nog wel eens wat aan je website veranderen.

Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen zijn onmisbaar op je WordPress website. Ze kunnen de uitstraling van je website enorm beïnvloeden, maar ook hebben ze een effect op de laadsnelheid. Grote afbeeldingen vergen meer tijd om te laden en daarom is het belangrijk om alle afbeeldingen te optimaliseren voordat je deze live zet. Comprimeer afbeeldingen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat en gebruik altijd het juiste bestandsformaat. Bovendien zijn er handige plugins beschikbaar die afbeeldingen automatisch comprimeren zonder kwaliteitsverlies. 

Installeer een caching plugin 

Dit mag je ook zeker niet vergeten: het installeren van een caching plugin. Caching plugins maken slim gebruik van browsercaching. De eerste keer dat iemand jouw website bezoekt, wordt de website als het ware gedownload. Wanneer iemand jouw website nog een keer bezoekt, dan wordt deze via caching vanaf de harde schijf van de bezoeker ingeladen. En dit is veel sneller. 
We snappen dat dit ietwat technisch klinkt. Kun je wel wat hulp bij WordPress gebruiken? Geen zorgen, een freelance webdesigner professional helpt je graag bij het optimaliseren van de laadsnelheid van je website. Zo blijven bezoekers langer op de site en stijg je in de zoekresultaten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *