pexels-maksim-goncharenok-5605061

Heeft u wel eens problemen met uw webmail? U bent niet de enige. E-mail is één van de meest gebruikte communicatiemiddelen van deze tijd en er worden dan ook miljoenen mailtjes per dag verstuurd. U kunt e-mail gebruiken voor school of werk, maar ook voor persoonlijke dingen worden er nog vaak mailtjes gestuurd. Problemen met de webmail kunnen dan ook erg vervelend zijn. Helemaal als u nou net een belangrijk mailtje van uw baas verwacht.

Inloggen op webmail

Eén van de vervelendste dingen is als u niet kunt inloggen op uw mail. U wilt zo graag dat ene mailtje bekijken en nu lukt het niet. Wanneer u niet kunt inloggen op webmail moet u als eerst controleren of uw internetverbinding wel goed werkt. Als uw problemen met het internet heeft, kunt u namelijk geen goede verbinding maken met de webmail server. Probeer uw internet eens uit te schakelen en vervolgens weer aan, kijk of u nu kunt inloggen. 

Als u nog steeds niet kunt inloggen, zijn uw inloggegevens misschien niet goed. Log in met uw e-mailadres en niet met een gebruikersnaam. Als u er zeker van bent dat uw inloggegevens goed zijn, ligt het probleem waarschijnlijk aan de webmail zelf. U kunt dan het beste even op de website van de hoster kijken.

Mailtjes versturen en verzenden

Ontvangt u geen mailtjes meer op uw webmail? Of kunt u geen mailtjes versturen? U vraagt u dan vast af: ligt dit nu aan mij of aan de webmail? Hier kunt u gemakkelijk achter komen. Controleer eerst bij uw provider of er geen storingen zijn. Als er een storing is, kunt u namelijk een tijdje niks meer doen met uw mail. Als dit niet het geval is, moet u controleren of uw internetverbinding wel werkt. Als u geen of slechte verbinding heeft, zullen mailtjes niet verzonden worden of binnenkomen. Als er geen storingen zijn en uw internetverbinding prima is, kunt u het beste contact opnemen met uw provider. Deze zal u verder helpen.

pexels-cottonbro-studio-3202235

Social media toevoegen lukt niet

Het leek zo makkelijk: uw social media account aan uw webmail toevoegen, maar toch lukt het u maar niet. Bij sommige webmails kan het lastig zijn om erachter te komen hoe u nou uw social media account toevoegt. Bij de meeste webmails kunt u een widget toevoegen. In deze widget koppelt u een netwerk zoals Facebook, Twitter of LinkedIn. U klikt simpelweg op ‘widget toevoegen’ en vervolgens op ‘voeg je account toe’. Deze stappen kunnen bij webmails echter wel variëren. Als het u niet lukt, wordt er aangeraden om naar de website van de provider te surfen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *